جهش تولید
بسمه تعالی
سومین دوسالانۀ ملی جایزه ادبی بوشهر
شکل امروزی ادبیات در ایران، یادآور حضور مدرنیته و مدنیت است. همزمانی نوسازی در ایران و شروع ادبیات نوین، برای نویسندگان و علاقهمندان آن حاوی پیامهای روشنی است. شاید از پس حدود یک قرن نوشتنِ نویسندگان و کوشیدنِ کوشندگان، برآمدن نسلی بالنده در ادبیات ایران دور از دسترس نباشد.
از حدود یک قرن پیش تا کنون، بوشهر نیز مانند بسیاری از شهرهای کشورمان، محمل شعر مدرن و ادبیات داستانی بوده است. همچنین بوشهر به دلیل موقعیت جغرافیاییاش، مبداء بسیاری از مظاهر مدرنیته در ایران است.
بدون وابسته کردن بالندگیِ ادبیات و هنر به جغرافیا و بوم هم اگر به ادبیات مدرن بیاندیشیم، نام و آوازۀ شاعران و نویسندگانی از کرانههای خلیج فارس در گوشمان مترنم است. به پاسداشت این بزرگان و پیش و بیش از آن، به پاسداشت داستان و شعر، سازمان فرهنگی شهرداری بوشهر بر آن است که همزمان با روز ملی خلیج فارس و با تکیه بر تجارب ارزشمندِ دورههای پیشین، سومین جایزه ادبی بوشهر را برگزار نماید تا از پس آن اهداف زیر محقق شود:
- ایجاد فضایی مناسب جهت خلق آثار ادبی
- شناسایی و کشف استعدادهای خلاق و جوان در عرصه شعر و داستان کشور
- ارتقاء سطح داستان و شعر ایران
- خلق آثار شعر و داستان در راستای ارزشهای فرهنگی، اخلاقی و معنوی
- معرفی چهرۀ فرهنگی بوشهر به ویژه در حوزۀ ادبیات
بخشهای جایزه ادبی بوشهر:
1. داستان:
الف) داستان منتشرنشده
ب) مجموعهداستان چاپشده
پ) رمان (منتشر نشده و یا منتشر شده)
2. شعرِ غیرکلاسیک:
آ) شعر منتشرنشده
ب) مجموعه شعر منتشرشده
* دبیرخانه جایزه ادبی بوشهر در نظر دارد در صورت نظر مساعد هیأت داوران سومین جایزه ادبی بوشهر، در بخشی ویژه به آثاری که در فضای بومی و با تکیه بر بافت شهری بوشهر هستند و یا با موضوع «خلیج فارس» ارائه میشوند نیز جایزهای اختصاص دهد.
شرایط:
- آثار حتماً در قالب word ارائه شوند؛ دبیرخانه در قبول نکردن آثار در سایر قالبها از جمله PDF مختار است.
- آثار باید دارای نام باشند و شرکتکننده باید از نامِ حقیقی خود استفاده نماید. (نام مستعار پذیرفته نمیشود.)
- آثار منتشرنشده (شعر، داستانکوتاه و رمان منتشرنشده) نباید پیشتر در کتاب یا نشریهای منتشر شده باشند و یا در جایزه یا جشنوارهای برگزیده شده باشند.
- آثار منتشرنشده (شعر، داستان کوتاه و رمانهای منتشرنشده) باید در 5 نسخه، همراه با لوحِ فشردۀ آثار به نشانی دبیرخانه ارسال گردند و یا شرکتکنندگان از طریق پست الکترونیکی اقدام به ارسال آثار خود کنند.
- در بخش مجموعه شعر، مجموعه داستان و همچنین رمان چاپشده، ناشر یا نویسنده میتواند صرفاً کتابهایی که نوبت چاپ اولشان در فاصله زمانی زمستان 95 تا زمستان 97 باشد به دبیرخانه ارسال نماید. ارسال پنج نسخه از هر کتاب الزامی است.
- در بخش داستان کوتاه منتشرنشده هر شرکتکننده میتواند حداکثر سه اثر ارسال نماید. داستانکوتاه نباید کمتر از هزار و بیشتر از چهارهزار کلمه باشد و حجم آن نباید بیش از 15 صفحۀ A4 باشد. در بخش شعر منتشرنشده نیز هر شاعر میتواند حداکثر 5 اثرِ غیرکلاسیک و منتشرنشدۀ خود را بهدبیرخانه ارسال نماید. (فونتِ مورد نظرِ جشنواره، که تمام آثار بایستی با آن فونت تایپ شوند، فونت میترا، لوتوس و یا زر 14 نازک در نرمافزارword میباشد.)
- جایزۀ ادبی بوشهر، آثار را بدون در نظرگرفتن و یا پیشنهاد مضمونی خاص و به صورت آزاد مورد داوری قرار خواهد داد.
- ارسال آثار بایستی حتماً همراه با فرم شرکت در جایزه ادبی بوشهر باشد؛ آثاری که بدون ضمیمهشدن به فرم درخواست شرکت به دبیرخانه ارسال شوند مورد بررسی قرار نخواهند گرفت.
- شرکتکنندگان مجاز به ارسال اثر در همۀ بخشهای جایزه ادبی بوشهر میباشند. اما چنانچه شرکتکنندهای در بیش از یک بخش حایز دریافت جایزۀ ادبی بوشهر شد، با انتخاب هیأت داوران فقط در یکی از بخشهای مورد اشاره جایزه دریافت خواهد نمود.
- دبیرخانۀ جایزه ادبی بوشهر، در نظر دارد درصورت مساعدت هیأت داوران، منتخبی از آثار شرکت داده شده را به صورت مجموعهای منتشر نموده و یا بر روی سایت جایزه ادبی بوشهر و روز بوشهر قرار دهد. در این مجموعه تکیۀ اصلی بر روی آثار منتشرنشده خواهد بود.
- بدیهی است که شرکت در جایزۀ ادبی بوشهر به معنای پذیرفتن تمامی موارد فوق و همچنین نتیجۀ داوری این جایزه است.
بازخوانی